Tips om een betere Twitch streamer te worden in je atelier

Tips om een betere Twitch streamer te worden in je atelier

Hoewel het misschien lijkt dat streaming op Twitch.tv draait om de games, is de realiteit dat het de persoonlijkheden achter de games zijn waar mensen echt voor komen. In feite kun je een meer succesvolle streamer zijn als je meer tijd neemt om je small talk te oefenen, een paar grappen in te studeren of wat tips in te studeren om het publiek te geven terwijl je speelt.

Met dit in gedachten kijken we naar enkele belangrijke tips die je zullen helpen een betere streamer te worden, en als je echt goed bent, de volgende grote game persoonlijkheid.

Lees ook: wie is Noel dekkers?

Interactie met je kijkers wordt steeds belangrijker

Waarschijnlijk de grootste fout die streamers maken is dat ze hun publiek niet betrekken bij de presentatie. Stel je voor dat je een presentatie geeft op een podium voor een live publiek.

De eerste en belangrijkste factor daarbij is de opname van een webcam in je stream. Niets heeft een grotere impact op de interactie met het publiek dan de mensen die je spel zien spelen te laten zien hoe en waarop je reageert.

Reageer op vragen en opmerkingen van gebruikers.

Je hoeft niet iedereen te beantwoorden, maar als een bepaalde vraag of opmerking je opvalt of populair is onder het publiek, neem dan even de tijd om erop in te gaan. Het zal verdere gesprekken aanmoedigen en hen laten weten dat je luistert en niet volledig op het spel gericht bent. Je kunt ook producten promoten tijdens de stream, doe dit niet te erg, we zien namelijk negatieve vermeldingen in de vorm van een Bol.com review.

Vermaak, dat is waarom je kijker kijkt

Als je streamt is het een one man show met de schijnwerpers stevig op jou gericht. Je publiek vermaken en tevreden houden is bijna onmogelijk, want iedereen wil andere dingen zien, maar er zijn een paar basis paden die je kunt volgen waar de meeste mensen van genieten.

  • De leraar. Geef je spel kennis door aan de massa. Streef ernaar de beste van het spel te zijn, of zelfs de kampioen/ras/speler waar je meestal over streamt. Het woord zal zich snel verspreiden over je bekwaamheid, waardoor degenen die willen leren in drommen komen. Op de hoogte blijven van de laatste patches en updates zorgt er ook voor dat je altijd iets hebt om over te praten.
  • De grappenmaker/entertainer. Je bent het leven van het feest buiten het scherm, dus waarom dit talent niet naar de monitor brengen. Popcultuur, actuele gebeurtenissen, je kunt het allemaal gebruiken. Als je niet begaafd bent met de kracht van geestige grappen, dan is voorbereiding en onderzoek je vriend. Noteer snel wat onderwerpen waarover je kunt praten als het even stil is. Of je kunt gewoon de man zijn die de hele tijd slechte grappen vertelt en daar je ding van maken. Het punt is dat je een tweede act hebt die je spel aanvult en het een meer complete en unieke ervaring maakt.
  • De Pro. Als je echt helemaal weg bent van het gamen en jezelf de beste vindt, maar geen zin hebt om die kennis te delen (vocaal althans), dan ben je een pro. Ondanks het feit dat je niet zoveel zult praten omdat je je bijna volledig op het spel concentreert, laat je de webcam niet achterwege. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus laat het publiek genieten van de kleine glimlach die je geeft terwijl je het vijandelijke team naar GG dwingt.
Tags :
Atelier streaming
Share This :