Hoe een kamer te schilderen: 10 stappen om professionele muurschilderingen te maken

Hoe een kamer te schilderen: 10 stappen om professionele muurschilderingen te maken

Leer hoe u een kamer in uw huis of appartement kunt schilderen met deze eenvoudige doe-het-zelftechnieken en fleur elke ruimte onmiddellijk op.

Beginnende doe-het-zelvers, nieuwe huiseigenaren en ervaren huisrenovatieprofessionals moeten allemaal weten hoe ze een ruimte effectief kunnen schilderen. Het is tenslotte over het algemeen pijnloos, betaalbaar en eenvoudig te corrigeren als er iets erg misgaat. Maar voordat je je roller pakt en je eerste laag begint te rollen, moet je ervoor zorgen dat je een strategie hebt. Om u op weg te helpen, hebben we contact opgenomen met enkele experts voor hun beste schildertechnieken en -methoden. Lees verder om te leren hoe u een kamer schildert en om te zien wat u bij elke stap moet doen om uw project tot een succes te maken.

Keuken en bar met blauwe tegels

Terwijl Nicole Hollis uit San Francisco de krantenkoppen haalde door de buitenkant van haar huis gitzwart te schilderen, zijn we een voorstander van het donkerblauw dat ze koos voor de bar van Farrow & Ball.

Friedman, Douglas

1. Maak een strategie voor je aanpak.

Begin met je voor te stellen hoe je wilt dat het eindproject eruitziet, en onthoud dat je niet beperkt bent tot vier muren of een hele kamer in één tint. Overweeg een accentmuur in een felle kleur te schilderen of een contrasterende tint of afwerking te gebruiken om lijstwerk te laten zien. Vergeet niet naar boven te kijken om te zien of het plafond misschien ook wat TLC nodig heeft.

2. Kies een kleur

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken als je naar waaierdekken en verfchips kijkt. Begin met het identificeren van de basiskleurkenmerken: Houd je van een warme of koude kleur? Is het beter om neutraal of verzadigd te zijn? Als je bestaande meubels of kunstwerken hebt, bedenk dan hoe de tint eruit zal zien. Kies een paar tinten en ontvang monsters – veel direct-to-consumer bedrijven, zoals Backdrop en Clare, sturen u plakkerige stalen die u op de muur kunt plakken voor een beter gevoel van schaduw (plus het bespaart u een reis naar de winkel ). Bekijk de kleuren om te zien hoe ze op verschillende momenten van de dag in de kamer verschijnen.

De websites van veel verffirma’s beschikken ook over faciliteiten waarmee u een foto van uw kamer kunt uploaden en kunt zien hoe verschillende kleuren op de muren eruitzien. Omdat kleuren er bij verschillende belichtingen anders uit kunnen zien, moet je het echter in de kamer uitproberen.

3. Kies je benodigdheden en gereedschappen.

Elk project is anders en afhankelijk van de verf die je kiest en de staat van je muren, heb je misschien verschillende gereedschappen nodig, maar er zijn een paar dingen die je moet hebben:

Roller voor schilderen

Verlengstok voor een verfroller

dekzeilen

Verf kwasten

Schuurpapier en een verfpan

Tape om te schilderen

lompen

Mes voor het aanbrengen van plamuur

Om alle verfbenodigdheden te bestellen die je nodig hebt om te beginnen – van schuren en gronden tot de laatste bijwerking – klik hier voor een boodschappenlijstje.

4. Bereken hoeveel verf je nodig hebt.

Volgens Carl Minchew, vice-president van kleurinnovatie en design bij Benjamin Moore, is de gebruikelijke vuistregel voor het schilderen van een damestoilet of de buitenkant van uw huis één gallon per 400 vierkante voet. Dit is echter slechts een algemene richtlijn: gebruik een verfcalculator zoals die van Benjamin Moore of Pratt & Lambert om een ​​nauwkeuriger aantal te krijgen, wat u zeker nodig zult hebben voor grote klussen; ze houden rekening met raam- en deurspecificaties. (En beide projecten zijn gebaseerd op twee verflagen.)

Wil je een antracietgrijze muur whitewashen? Bij de overgang van donker naar licht heb je waarschijnlijk meer verf nodig. Een rijke kleurbasis daarentegen vereist meer verflagen dan een lichtere tint, volgens Carolyn Noble, kleurmarketing en designmanager bij Pratt & Lambert. Om het aantal toepassingen te helpen beperken, stelt ze voor om een ​​grijs getinte primer aan het oppervlak toe te voegen voordat je je muren een levendige tint schildert. Je hebt misschien gehoord dat hoe glanzender de afwerking, hoe hoger de dekkingsgraad, maar Minchew zegt dat er niet genoeg verschil is om de hoeveelheid gallons die je moet kopen te beïnvloeden.

Koop een beetje extra als je een sterk gestructureerd oppervlak schildert in plaats van een glad oppervlak, stelt Julianne Simcox, associate brand manager bij Pratt & Lambert, voor. Kasten met ingewikkeld freeswerk hebben ook meer verf nodig; Minchew raadt aan om ongeveer 10% meer te kopen dan voorspeld.

5. Bereid de kamer en de muren voor

Als je je favoriete bank of het erfstuk dat oma je heeft gegeven niet wilt verpesten, verwijder dan alles uit de kamer. Duw alles naar het midden van de kamer als je niet genoeg ruimte hebt om iets te verplaatsen. Bedek de stukken met een hangdoek of lichtgewicht plastic zeilen, evenals de vloer en eventuele kasten of werkbladen die kwetsbaar kunnen zijn voor spatten. “Mis de druppeldoek niet – verf zal spetteren, we zweren”, adviseren John Colaneri en Anthony Carrino uit New Jersey, sterren van de HGTV-shows Cousins ​​Undercover en Kitchen Cousins, evenals The Build Up en Grand Design op Ellen DeGeneres ‘Ellenbuis.

Neem een ​​rol schilderstape – de neven geven de voorkeur aan FrogTape – en breng het stevig aan op de hoeken van de kamer, basis- en kroonlijsten en deur- en raamkozijnen,

eventuele openingen afdichten met een plamuurmes indien nodig. “Het is cruciaal om een ​​sterke afdichting te krijgen zodat verf niet onder de tape komt”, voegen Colaneri en Carrino toe. “Bovendien zal het schoon worden weggetrokken nadat alles droog is.” Je kunt tape volledig vermijden als je durft (of de vaste hand van een artiest hebt). Om stopcontacten en schakelaars te beschermen tegen verfdruppels, verwijdert u de afdekkingen van de lichtschakelaar en de stopcontacten en bedekt u ze met schilderstape. Zorg ervoor dat u weet hoe u gipsplaat moet repareren voordat u begint, zodat u eventuele inkepingen in de muren kunt repareren.

6. Bereid je verf voor.

Roer de verf door met een houten verfstok en roer indien nodig opnieuw tijdens het project. Als u uw verf niet constant roert, zullen de ingrediënten scheiden en loopt u het risico de gewenste kleur te verliezen. Als je meer dan een liter verf gebruikt, meng de blikken dan samen in een grote emmer voor het geval er een kleurverschil is.

7. Selecteer uw schildermethoden.

Je verf is gemengd en je roller is klaar, maar zorg ervoor dat je een strategie in gedachten hebt voordat je begint. Begin bovenaan de kamer en werk naar beneden, te beginnen met de plafonds. Wil je een statement maken met een grote brandpuntsmuur? Schilder eerst de aangrenzende lichtgekleurde muren. “Maak je geen zorgen als je verf op je accentmuur krijgt – de zwarte verf bedekt eventuele lichtere verf die daar is terechtgekomen.” “Tap de rand af zodra de lichtere muur is uitgehard, zodat de donkere kleur niet uitloopt op je nieuwe verf”, stellen Colaneri en Carrino voor. Plan drie lagen als je donkere muren bedekt met een helderdere kleur: je primer, plus twee lagen van de nieuwe kleur om ervoor te zorgen dat er niets doorschijnt.

8. Vergeet niet om ventilatie mee te nemen.

Het is niet leuk om verf te zien drogen. Open ramen en gebruik ventilatoren om uw ruimte gedurende het hele project voldoende te ventileren. De neven suggereren dat het warm houden van de kamer en het laten blazen van een ventilator het droogproces versnelt. “Als het een natte dag is, duurt het aanzienlijk langer voordat de verf droog is.”

9. Zorg voor de rommel

Je hebt meerdere lagen aangebracht, maar het is nog niet echt tijd om te ontspannen. Verwijder alle schilderstape en verzamel de doeken, zorg ervoor dat gemorste vloeistoffen of spatten volledig droog zijn voordat u ze verplaatst. Reinig kwasten met zeepsop voor latex- en watergedragen verven, maar terpentine voor verven op oliebasis. Het reinigen en omvormen van borstelharen kan met een schilderskwast. Gebruik de gebogen rand van een 5-in-1 tool om extra verf van rolhoezen onder stromend water te verwijderen als je ze opnieuw wilt gebruiken (ze zijn ook handig voor het openen van verfblikken, het verwijderen van spijkers en het schrapen).

10. Gun jezelf voldoende tijd.

De tijd die nodig is om uw taak te voltooien, wordt bepaald door de grootte van de ruimte, de methode die u gebruikt om te schilderen en uw vaardigheidsniveau. Het gebruik van een donkere kleur op de muren en het schilderen van bijvoorbeeld het plafond en de sierlijsten duurt langer dan het simpelweg schilderen van de muren in een neutrale tint. Sommige plaatsen kunnen binnen enkele uren worden voltooid, terwijl andere vele dagen kunnen duren. Zorg ervoor dat u meer tijd uittrekt dan u denkt dat het project in beslag zal nemen, en vergeet niet rekening te houden met voorbereiding en opruiming.

Tags :
Ideeën voor schilderen,Schildertips
Share This :