Tips en technieken voor binnen schilderen

Tips en technieken voor binnen schilderen

Gebruik deze ideeën voor het schilderen van binnenmuren om uw schilderprojecten sneller en gemakkelijker te laten verlopen.

1 van de 10

Rol de volledige hoogte van de muur en houd een natte rand om overlappingen te voorkomen

De lelijke strepen gevormd door ongelijke lagen verfophoping staan ​​bekend als lap marks. Ze gebeuren wanneer je gedeeltelijk opgedroogde verf rolt. (Latexverf kan in warme, droge omstandigheden in minder dan een minuut verstijven!) Leer hoe u binnenmuren kunt schilderen met deze tips.

Het behouden van een “natte rand”, waarbij elke slag van uw roller de voorgaande slag overlapt voordat de verf kan beginnen te drogen, is de sleutel tot het vermijden van overlappingslijnen bij het leren schilderen van binnenmuren. Hier zijn een paar schildertips:

Begin in de buurt van een hoek en rol de rol op en neer over de volledige hoogte van de muur, waarbij u bij elke slag lichtjes beweegt, om een ​​vochtige rand te behouden.

Beweeg indien nodig achteruit om zware plekken of runs glad te strijken.

Laat de roller niet te droog worden; herlaad het regelmatig, zodat het altijd halfvol is.

Houd de open kant van het rolframe naar het gebied gericht dat al is geverfd. Als u minder druk uitoefent op de open zijde van de roller, is de kans kleiner dat u verfribbels achterlaat in uw modieuze ideeën voor muurschilderingen.

2 van de 10

Combineer meerdere blikken verf in een grote emmer voor een consistente kleur in de hele kamer.

De tint van de verf kan per blik verschillen. Het verschil kan merkbaar zijn als je midden in een muur een nieuw blikje moet openen. De moeilijkheid wordt opgelost door de verf met elkaar te mengen. Schat in hoeveel verf je nodig hebt en meng het in een emmer van 5 gallon (een procedure die bekend staat als “boksen”).

Hier zijn enkele handige schildersuggesties:

Wanneer u de dekking schat bij het leren schilderen van binnenmuren, voeg dan meer toe in plaats van minder. Je kunt de restjes altijd opnieuw gebruiken door ze terug in de blikken te gieten.

Gebruik in plaats van een rolbak voor zware projecten een emmer en een rolscherm. Het gebruik van een rolpan is aanzienlijk langzamer dan het laden van uw rol met het scherm.

Dompel de roller eenvoudig in de verfemmer en rol deze samen met het scherm totdat het druppelen stopt.

3 van de 10

Laat de verf drogen voordat u de tape losknipt voor een schone rand.

Je kunt de tape niet zomaar van de bekleding verwijderen als de verf droog is. Tussen de muur en de tape vormt verf een film en door het verwijderen van de tape worden stukjes gedroogde verf van de muur afgebroken. Dus, voordat u de tape verwijdert, knipt u deze los.

Laat de verf minimaal 24 uur drogen voordat u de folie doorsnijdt met een scherp mes of een stanleymes. Om ervoor te zorgen dat de verf hard genoeg is om netjes te snijden, begint u op een onopvallende plaats.

Je maakt een puinhoop als je de verf knipt terwijl hij nog kleverig is. Trek de tape in een hoek van 45 graden omhoog terwijl u de verf snijdt.

4 van de 10

Schildertechnieken: Begin met de bekleding en werk je een weg naar het plafond en de muren.

Bij het leren schilderen van binnenmuren volgen professionals normaal gesproken een specifieke volgorde. Ze beginnen met de bekleding, dan het plafond en tenslotte de muren. Dit komt omdat het afplakken van de bekleding gemakkelijker (en sneller) is dan het afplakken van de muren. Je wilt ze ook niet allebei afplakken.

U hoeft niet nauwkeurig te zijn tijdens het schilderen van de bekleding. Concentreer u uitsluitend op het verkrijgen van een gladde houtafwerking. Maak je geen zorgen als een deel van de sierverf op de muren komt. Je verbergt het als je de muren schildert.

Plak de bekleding af (met “easy release” schilderstape) totdat deze volledig geverfd en droog is (minstens 24 uur), schilder dan het plafond en daarna de muren.

5 van de 10

Om een ​​vlekkerige afwerking, Prime en Texture Wall Patches te voorkomen

Muren die onlangs zijn geverfd, kunnen er vlekkerig uitzien. De tint is consistent, maar de glans niet. Dit gebeurt vaak wanneer u een vulmiddel of gipsplaat gebruikt om gaten en gaten te repareren. De verf absorbeert in de poreuze vulstoffen, waardoor het oppervlak dof wordt (een toestand die bekend staat als “knipperen”).

Deze doffe plekken vallen op als een zere duim als er licht op komt. In tegenstelling tot de wat klonterige textuur van de rest van de muur, valt het gladde gedeelte op. Het enige dat nodig is, is een snelle applicatie van primer om flitsen en textuurvariaties te elimineren.

Primer dicht de reparatie af, waardoor de verf niet inzakt en dof wordt. Primer met een roller, waarbij u de randen uitveegt om in de textuur te passen. Kies een dutjedikte die overeenkomt met de textuur van de omringende muren (een 3/8-inch dutjeroller voor gladde wanden; een 1/2-in. dutjeroller voor getextureerde muren).

6 van de 10

 suggesties voor interieurverf bevatten het reinigen van onreine oppervlakken.

Zodat de verf een sterke hechting kan vormen, reinig eventuele vuile oppervlakken.

Verf zal gemakkelijk barsten of loslaten als het wordt aangebracht op vuile, olieachtige oppervlakken. Reinig vuile plekken met een deglosser of een heavy-duty reiniger die is ontworpen voor het reinigen van de voorverf vóór het schilderen.

Ze zijn geweldig voor het reinigen van geverfde, gelakte of geëmailleerde oppervlakken en het verbeteren van de hechting van nieuwe verf. Ze zijn geweldig voor het verwijderen van handafdrukken van lichtschakelaars

hes en deurknoppen, evenals het reinigen van vettige of olieachtige gebieden zoals keuken- en badkamermuren.

Gebruik een pluisvrije doek of schuursponsje om de reiniger in cirkelvormige bewegingen op te vegen. Begin onderaan en werk je omhoog. Vul eventuele inkepingen en gaten op na het reinigen van het oppervlak en schuur ze vervolgens vlak voordat u gaat schilderen. Draag rubberen handschoenen en een veiligheidsbril om uw ogen te beschermen.

7 van de 10

Rol verf over de randen voor een consistente textuur.

De textuur van hoeken en gebieden in de buurt van trim die alleen met een penseel zijn geverfd, verschilt aanzienlijk van de omringende verf. Borstel op de verf en rol deze onmiddellijk uit voordat deze droogt om op deze plaatsen consistentie in de afgewerkte textuur te garanderen.

Gebruik een 3-inch roller met dezelfde dikte van het dutje als degene die je op de rest van de muur hebt gebruikt. Rol zo dicht mogelijk bij de tegenoverliggende muur zonder verfspatten op de rand. Voordat u verder gaat met het volgende gedeelte, moet u de verf afborstelen en in één gebied uitrollen.

8 van de 10

Katoenen hangdoeken moeten worden gebruikt. 

Liever dan plastic Ongeacht hoe voorzichtig u ook bent, er zullen morsen en spatten optreden. Het is veel gemakkelijker om ze nu voor te bereiden dan om ze achteraf van je tapijt of houten vloer te verwijderen. Het enige dat je nodig hebt, zijn wat canvas hangdoeken in je werkruimte.

U hoeft het dikke canvas niet op zijn plaats te plakken en u kunt het gebruiken om elk oppervlak te bedekken. Plastic hangdoeken zijn glad om op te lopen of te gebruiken als klimplatform, en ze blijven niet zitten. Erger nog, gemorste verf op plastic blijft nat en kan op je schoenen door het huis worden getraceerd. Omdat canvas glad is op harde vloeren, heeft harspapier de voorkeur boven vinyl, tegels en hardhout. Om een ​​antislip oppervlak te maken, plakt u de platen aan elkaar en op de vloer.

Grote gemorste hoeveelheden moeten meteen worden gedweild, zelfs met canvas of harspapier-druppeldoeken, anders kunnen ze erdoorheen sijpelen. Papieren handdoeken of katoenen lappen kunnen worden gebruikt om gemorste vloeistoffen op te ruimen. Evenzo, als u verf op een ander oppervlak spettert, moet u dit direct daarna opruimen.

9 van de 10

Waar je geen natte rand kunt houden, veren verf uit

Omdat u grote delen zoals plafonds, extra hoge muren of trappenhuizen niet in één doorlopende beweging kunt schilderen, is de gemakkelijkste manier om lapsporen te voorkomen, de verf aan de randen uit te vegen waar u deze niet nat kunt houden. De lapmarkering wordt vermeden door een dunnere, luchtige verflaag te gebruiken.

Rol de bijna droge roller in verschillende richtingen langs de droge rand, terwijl je de verf uitveegt, om een ​​breed stuk te schilderen zonder overlappingslijnen te creëren. Ga naar het volgende deel en schilder over de gevederde randen nadat je de hele lengte van de muur of het plafond hebt voltooid.

Breng de verf in de tegenovergestelde richting aan voor de tweede laag. Lap marks worden drastisch verminderd (zo niet geëlimineerd) met deze kriskras verftoepassing.

10 van de 10

Voor een ultragladde afwerking, schuur de trim tussen de lagen.

Bij het trimmen is één laag verf meestal niet voldoende om de onderliggende tint en glans te verbergen. De afwerking kan korrelig aanvoelen als u het oppervlak tussen de lagen niet glad schuurt. Schuur de bekleding voordat u elke laag verf aanbrengt voor een gladde afwerking.

Gebruik een fijnkorrelige schuurspons om de rand te schuren. Sponzen komen in openingen waar schuurpapier niet bij kan, waardoor u consistente druk kunt uitoefenen.

Daarna de eerste laag schilderen, minimaal 24 uur wachten om uit te harden, licht schuren voor een volledig glad oppervlak en dan de tweede laag schilderen. Stofzuig de bekleding na elke schuurbeurt en veeg deze vervolgens af met een kleefdoek om het stof te verwijderen.

Tags :
Binnen schilderen,Schildertips
Share This :