Manieren om uw buitenverf te verbeteren als een pro

Manieren om uw buitenverf te verbeteren als een pro

De buitenkant van je huis laten schilderen is een enorme klus. De voordelen zijn echter aanzienlijk. U kunt duizenden dollars besparen, de waarde van uw huis verhogen en uw gevelbeplating en bekleding beschermen met slechts een paar honderd dollar aan tijd en moeite. Het beste is dat u de oorspronkelijke onberispelijke staat kunt herstellen.

Hoeveel geld u ook aan materialen uitgeeft, het kan vele malen duurder zijn om hetzelfde werk door een professional te laten doen. Aan de besparing zijn kosten verbonden. Het voorbereiden van de buitenkant van een gebouw om goed te schilderen kan vele dagen duren. Bereid je voor om de hele zomer bezig te zijn met voorbereiden en schilderen als je huis ook maar enigszins groot is.

Hier laten we zien hoe we de laatste verflagen (we gebruikten acryllatex) moeten aanbrengen voor een langdurig, gepolijst effect. Het voorbereidingsproces wordt uitgebreid besproken in andere artikelen.

Er komt meer bij kijken dan alleen geduld en doorzettingsvermogen als u een professioneel ogende afwerking van uw buitenschilderwerk wilt. C scherpe en rechte lijnen vereisen een scherp oog, een vaste hand en enige ervaring. Je hebt ook het fysieke vermogen nodig om grote ladders op te tillen en te positioneren en het zelfvertrouwen om ze te gebruiken als ze eenmaal veilig op hun plaats zijn geplaatst.

Koop goede penselen.

Voor de laatste verflagen (aflakken) heb je alleen het gereedschap nodig dat je hebt verzameld voor schrapen en gronden. Voor het aanbrengen van de latexverf heb je ten minste twee borstels nodig: een 4-inch borstel met rechte haren die grote oppervlakken bedekt en een 1-1/2-inch schuine schuifborstel om op krappe plekken te komen.

Een effectieve rolopstelling voor het schilderen van grote delen van dakspanen, stucwerk of baksteen omvat een stevige rolkooi (het handvat), hoogwaardige 1/2-in en naprollerhoezen (één per kleur; u kunt ze wassen en hergebruiken) , en een rolscherm (foto 4). De meeste grote, vlakke gebieden kunnen profiteren van standaard 9-inch rollen. Als uw huis rollende gevelbeplating of andere smalle plekken heeft, moet u de 7-in krijgen. maat. Sommige verfblikken van 1 gallon en een emmer van 5 gallon moeten worden schoongemaakt en klaargemaakt voor gebruik. Jezelf gezond houden bij het schilderen van een huis is gemakkelijker als je een boombox hebt.

Je kunt advies krijgen over kleuren en hoeveelheid bij plaatselijke verfwinkels.

De eerste stap in een succesvol buitenschilderproject is het selecteren van verfkleuren die goed bij elkaar passen en passen bij de stijl van uw huis en de omgeving. Er zullen waarschijnlijk boeken over het onderwerp verkrijgbaar zijn bij lokale boekhandels en bibliotheken. Brochures met historische kleurenpaletten zijn te vinden in de verfwinkel. Een ontwerper of architect kan u helpen bij het kiezen van kleuren, of u kunt iemand vinden die gespecialiseerd is in dat gebied bij een plaatselijke verfwinkel. Geef aan of u een houten gevelbeplating of een ander oppervlak gaat schilderen.

Koop, voordat u in liters verf investeert, een halve liter van elke kleur en test deze op een klein deel van uw huis. Als je niet tevreden bent met het resultaat, probeer dan een ander kleurenschema.

De volgende stap is om ruwe metingen van uw huis uit te voeren terwijl u mentale aantekeningen maakt over het type oppervlak (bijvoorbeeld stucwerk, cederhouten dakspanen of gladde gevelbeplating). Controleer het aantal ramen en deuren. Met deze informatie kan behulpzaam personeel van verfwinkels de precieze hoeveelheid verf bepalen die je nodig hebt. Het wordt aanbevolen om twee lagen acryllatexverf over de grondverf te gebruiken.

Geef zoveel mogelijk uit aan verf van hoge kwaliteit. Hoogwaardige verf is handiger, geeft een betere dekking en gaat langer mee. We raden aan om een ​​satijnen of eierschaalafwerking te krijgen voor de kleur, en het is duurzamer en gemakkelijker te onderhouden dan platte verf.

Maak een spelplan voor maximale effectiviteit.

Volg in de meeste gevallen de top-down benadering. Schilder eerst de grote afbeelding en vul dan de details in. Waar twee kleuren samenkomen, moet de eerste kleur drogen voordat u terugkeert om de tweede aan te brengen. U kunt bijvoorbeeld de dag beginnen met het schilderen van de vleugel (het beweegbare onderdeel van het raam) en later terugkomen om het frame te schilderen.

Met deze methoden kunt u gemakkelijk meesterwerken maken.

Je schildervaardigheden kunnen profiteren van het bestuderen van de methoden die worden gebruikt door bekwame kunstenaars. Er zijn twee fasen in het schilderproces dat ze schetsen.

De eerste fase, bekend als “opleggen”, is het zo snel en efficiënt mogelijk verspreiden van de verf gelijkmatig over het oppervlak. Maak je nu geen zorgen meer over het perfect maken van dingen (foto 2). Breng verf aan met een kwast, roller of spuitmachine totdat het oppervlak bedekt is en er geen strepen meer zijn. Je moet zoveel grond bedekken als nodig is om terug te komen en het glad te strijken voordat de verf droogt. Je zult moeten spelen met de temperatuur, vochtigheid en verf die je gebruikt om een ​​idee te krijgen van hoeveel ruimte je kunt bedekken voordat je teruggaat om het glad te strijken. Te veel tijd en energie besteden aan de verf is een beginnersfout; het duurt slechts een paar snelle slagen. Het volgende gedeelte kan worden geverfd terwijl u het penseel opnieuw laadt.

De tweede fase, schilderen, kan beginnen als je een klein gedeelte hebt voltooid (foto 3). Verspreid de verf met je penseel om het oppervlak volledig te bedekken en gebruik vervolgens lange, ononderbroken bewegingen om het schilderij af te maken. Het doel is om een ​​gelijkmatige verflaag over het oppervlak aan te brengen, waarbij elke onderliggende grondlaag of verflaag wordt bedekt (maar niet noodzakelijk wordt verborgen). Dit proces moet zo snel mogelijk worden uitgevoerd nadat de verf is aangebracht en voordat deze de kans heeft gekregen om te drogen.

Of u wel of niet voldoende verf gebruikt, is misschien bij u opgekomen. Er is helaas niet één juiste formule. Het verdient de voorkeur om twee dunne lagen aan te brengen om te proberen een dikke laag over de primer te krijgen om te plakken. Verf loopt uit, zakt uit en hoopt zich op bij het gebruik van dikke lagen, maar deze problemen worden vermeden bij het gebruik van dunnere lagen, die sneller drogen. De kleur moet zo worden aangebracht dat het penseel gemakkelijk kan bewegen, maar niet zozeer dat het uitloopt of uitzakt.

Tags :
Geen categorie
Share This :