Een stapsgewijze handleiding voor het bouwen van een veranda-leuning

Een stapsgewijze handleiding voor het bouwen van een veranda-leuning

De installatie van een veranda-reling lijkt op het eerste gezicht misschien eenvoudig, maar doe-het-zelvers moeten voorbereid zijn op een paar uitdagingen. Mark Demerly, voorzitter van het Custom Residential Architects Network van het American Institute of Architects, heeft opgemerkt dat het niet goed aansluiten van de reling op de architectuur van het huis het meest voorkomende probleem is. De nieuwste trend in de bouwmarkt zou je kunnen aansporen om iets voor je huis te kopen, maar dat is misschien niet de beste keuze. Laat ons u helpen bij het selecteren van een veranda-leuning die er geweldig uitziet met uw bestaande inrichting en bij het installeren ervan.

Met een beetje voorbereiding kom je een heel eind.

Zorg ervoor dat uw veranda in goede staat is voordat u een nieuwe reling plaatst. Bevestig de gevelbeplating en vloerbalken als ze die nodig hebben. Voordat u de reling voor een terras gaat bouwen, moet u andere externe taken voltooien, zoals schilderen en het leggen van de verandavloer, als u een nieuw huis bouwt. Anders moet de vloer rond de leuningstijlen worden gelegd, waardoor de leuning mogelijk beschadigd raakt.

Bepaal de stof en het ontwerp

Materialen zoals hout, metaal, steen en kunststof kunnen allemaal worden gebruikt om veranda-leuningen te maken. Het hangt af van uw voorkeuren, het lokale klimaat en uw beschikbare budget.

Vangrails gemaakt van hout

Hout is een tijdloos en budgetvriendelijk materiaal dat in verschillende ontwerpschema’s wordt gebruikt (afbeelding 1). Een piketleuning is geschikt voor een Georgiaans huis, terwijl een patchworkontwerp meer geschikt is voor een Queen Anne Victoriaans. Hierboven zien we een veelvoorkomend vierkant ontwerp dat te vinden is in Craftsman-bungalows. Over het algemeen moeten balustrades op oudere of meer traditionele woningen meer sierlijk zijn dan die op nieuwere of modernere constructies.

Als u niet kunt vinden wat u zoekt in een ijzerhandel, probeer dan een houthandel, waar u een speciale bestelling kunt plaatsen. Het “zal veel toevoegen aan de aantrekkingskracht van je huis”, voegt Demerly eraan toe, en het “kost misschien niet zoveel als je denkt.” In plaats van onder druk behandeld hout te gebruiken, stelt hij ceder voor. “Naarmate de afmetingen van de stukken toenemen tot twee bij twee, neemt de kans op kromtrekken in onder druk behandeld hout dramatisch toe. Stabiliteitsproblemen worden aanzienlijk verminderd met ceder.”

Houten leuningen verslechteren snel en moeten regelmatig worden vervangen. Weerstand bieden in een vochtige omgeving of een gebied vol termieten is geen goed idee.

Stalen leuningen

Producten gemaakt van metaal zijn duurzamer dan andere materialen (Afbeelding 2). Kies een patroon, van sierlijk tot minimalistisch, afhankelijk van het tijdperk van je huis. IJzeren balustrades zoals piketten zijn een geweldig alternatief voor Georgische huizen op plaatsen waar hout zou rotten.

Kalksteen, marmer of synthetische balustrades zijn enkele opties voor locaties die vatbaar zijn voor termieten.

Kunstmatige vangrails

PVC en composiet balustrades, die houtvezels, hars en vinyl combineren, zijn voorbeelden van synthetische alternatieven (afbeelding 3). Het kan worden gebeitst en generfd om op echt hout te lijken. Hoewel kunststoffen duurder zijn dan hout, kunnen hun voordelen de extra kosten de moeite waard maken, vooral in nattere streken.

Paul Bichler, de eigenaar van het bouwbedrijf Tri-County Marine in Fort Lauderdale, Florida, staat in voor het materiaal en zegt: “Het vervaagt, vervormt, splijt, splintert of breekt niet.” “Je kunt de stappen van het schilderen en afdichten overslaan en er is geen onderhoud voor nodig.” Sommige producenten hebben zoveel vertrouwen in de levensduur van het product dat ze 30 jaar garantie geven.

Een nadeel van PVC of composiet balustrades is dat ze slechts in enkele standaarduitvoeringen verkrijgbaar zijn en relatief duur zijn. Bars in piketstijl en andere vierkante en ronde ontwerpen kunnen open zijn, afhankelijk van de fabrikant. Huiseigenaren die op zoek zijn naar een echt uniek uiterlijk, kunnen teleurgesteld zijn door het gebrek aan opties.

Tags :
Geen categorie
Share This :