Buitenschildertechnieken en tips

Buitenschildertechnieken en tips

Met deze technieken voor borstelen, rollen en insnijden kunt u sneller en effectiever schilderen.

Een competente buitenschilderklus zal de waarde van uw huis verhogen door de levensduur van uw gevelbeplating en trim te verlengen. Leer hoe u snel en volledig kunt schilderen met behulp van de meest effectieve benaderingen.

Borstel van uitzonderlijke kwaliteit

Investeren in hoogwaardige apparatuur loont in de vorm van sneller werk van hogere kwaliteit.

Het schilderen van de buitenkant van uw huis is een grote onderneming. De voordelen wegen echter op tegen de risico’s. U bespaart duizenden dollars, verlengt de levensduur van uw gevelbeplating en bekleding en verhoogt de waarde van uw huis met een kleine investering in apparatuur en materialen. Het belangrijkste is dat je het in zijn oude glorie herstelt.

Hoewel u misschien een aanzienlijk bedrag uitgeeft aan gereedschap en verf, kan een professional gemakkelijk meerdere keren meer vragen voor dezelfde taak. De besparingen hebben echter een prijs. Een succesvolle verfbeurt vereist enkele uren zorgvuldige verfvoorbereiding aan de buitenkant. Zelfs een middelgroot huis zal een hele zomer nodig hebben om voor te bereiden en te schilderen.

In dit artikel leren we je hoe je de laatste verflagen (we gebruikten acryllatex) aanbrengt voor een langdurige, professioneel ogende afwerking. Voorbereiding is een apart onderwerp dat in toekomstige artikelen zal worden besproken.

Er is meer nodig dan geduld en doorzettingsvermogen om een ​​hoogwaardig buitenschilderwerk tot een goed einde te brengen. Om scherpe, rechte lijnen te schilderen, heb je een scherp oog, een vaste hand en wat oefening nodig. Je hebt ook de kracht en moed nodig om grote ladders te verplaatsen en op te zetten, evenals het vermogen om ze te bedienen zodra ze op hun plaats staan.

Technieken voor het schilderen van de buitenkant van een huis

U kunt een schilderwerk van professionele kwaliteit uitvoeren als u deze drie technieken voor het schilderen van buitenhuis onder de knie hebt.

Inclusief borstelen, rollen en snijden

Koop schildersbenodigdheden van hoge kwaliteit.

Afgezien van wat je al hebt verzameld voor schrapen en gronden, heb je voor topcoats (de laatste verflagen) niet veel apparatuur nodig. Voor het aanbrengen van de latexverf raden we aan om ten minste twee hoogwaardige borstels met synthetische haren aan te schaffen: een 4-inch borstel met rechte haren voor brede gebieden en een 1-1/2-inch schuine sjerpborstel voor nauwkeurig werk.

Koop een rolsysteem met een heavy-duty rolkooi (dit is het handgreepgedeelte); 1/2-inch van topkwaliteit. naprollerhoezen, één voor elke kleur (je wast ze en hergebruikt ze); en een rolscherm voor het aanbrengen van verf op grote delen van dakspanen, stucwerk of baksteen (foto 4). Grote, vlakke gebieden worden het best bediend door standaard 9-inch. rollen. Als uw huis rolbeplating of andere beperkte plekken heeft, neem dan het 7-inch formaat. Een paar schone verfblikken van 1 gallon en een schone emmer van 5 gallon zijn ook vereist. Als je een boombox bij de hand hebt tijdens het schilderen van een huis, kan dit je gezond verstand redden.

Poetstechniek in drie stappen

Doop ongeveer 5 cm van de borstelharen in de verf om deze te laden. Om extra verf te verwijderen, slaat u de borstel een of twee keer tegen de zijkanten van het blik. Gebruik in plaats van een vol blik verf een emmer met 2 of 3 inch verf op de bodem.

Kleuren en hoeveelheden zijn te vinden bij verfwinkels.

De eerste stap naar een perfecte verfbeurt is het kiezen van buitenverfkleuren die passen bij de architecturale kenmerken van uw huis en bij het karakter van uw gemeenschap. Zoek naar boeken over het onderwerp in boekwinkels en bibliotheken. Bij de verfwinkel vind je boekjes met collecties antieke tinten. Veel verfbedrijven bieden interne ontwerpers aan die u kunnen helpen bij de kleurselectie, of u kunt een ontwerper of architect in dienst nemen. Laat het hen weten als u een houten gevelbeplating of iets anders schildert.

Voordat je liters verf koopt, koop je een liter van elke kleur die je hebt gekozen en schilder je het volledige kleurenschema op een klein deel van je huis. Verander de kleuren en probeer het opnieuw als de resultaten je niet bevallen.

Neem daarna basismetingen van uw huis en let op het type gevelbeplating, zoals stucwerk, cederhouten dakspanen of gladde gevelbeplating. Tel hoeveel deuren en ramen er zijn. Het personeel van de verfwinkel kan deze informatie gebruiken om u te helpen bij het berekenen van de hoeveelheid verf die u nodig heeft. Over de primer wilt u twee lagen acryllatexverf aanbrengen.

Koop de hoogste kwaliteit verf die u zich kunt veroorloven. Verf van hogere kwaliteit is gemakkelijker aan te brengen, dekt beter en gaat langer mee. Verf met een bescheiden glans, zoals satijn of eierschaal, is aan te bevelen. Het is bestand tegen vervaging en is gemakkelijker schoon te maken dan platte verf.

Een roller gebruiken

Vul een schone emmer van 5 gallon voor de helft met verf en hang een rolscherm in de emmer. Vul de roller met verf en rol deze tegen het scherm totdat het dutje verzadigd is en eventuele extra verf eruit is geperst.

Kijk naar de weersvoorspelling.

Schilderen in direct zonlicht is geen goed idee. Door de hitte droogt de verf te snel, waardoor lapvlekken praktisch moeilijk te vermijden zijn. Blaren en peeling zijn mogelijke bijwerkingen.

Vermijd schilderen op dagen met veel wind. De wind versnelt het drogen van verf

en kan vuil in natte verf blazen.

Als de temperatuur lager is dan 50 graden F, gebruik dan latexverf die speciaal is ontworpen voor gebruik bij koud weer. Check voor de zekerheid het etiket.

Bij kans op regen niet schilderen.

Vermijd deze typische problemen

Over opgedroogde verf schilderen – in wezen nog een laag toevoegen – veroorzaakt schootmarkeringen, die verschijnen als donkere gebieden. Werk snel en in kleine delen om overlappingslijnen te voorkomen, waarbij u het eerder geverfde gebied nat houdt totdat u de nieuw aangebrachte verf erin kunt borstelen. Als er lapsporen in de eerste laag verschijnen, zal de tweede laag ze waarschijnlijk bedekken.

Borstelmarkeringen aan het begin en einde van een penseelstreek zijn een typisch probleem dat gemakkelijk kan worden vermeden. Elke penseelstreek moet beginnen op een onafgewerkt gebied, een rand of de deur- of raambekleding. Borstel vervolgens in dezelfde beweging naar het voltooide gebied en veeg de borstel omhoog en van het werk af. Wanneer u het penseel stopt en het vervolgens verwijdert of op een voltooid gebied plaatst om met de streek te beginnen, blijft er extra verf achter, die verschijnt als een penseelstreep of een donkere vlek.

Constante waakzaamheid is de beste manier om druppels, uitlopen en verzakkingen te voorkomen. Controleer uw werk regelmatig terwijl u bezig bent, met speciale aandacht voor binnenhoeken en randen waar verf zich ophoopt en uitloopt. Borstel de ren uit als de verf nog niet begint te drogen. Laat de run volledig drogen als dat niet het geval is. Schuur het daarna met korrel 100 en retoucheer het gebied met nieuwe verf.

Schildertechnieken voor buitenhuis om in te snijden

Vul de kwast met verf en beweeg de punt van de kwast langzaam in de binnenhoek. Trek het vervolgens ongeveer 10 cm naar buiten en langs een rand.

Plan een plan dat de efficiëntie maximaliseert.

Over het algemeen begin je bovenaan en werk je naar beneden. Grote oppervlakken moeten eerst worden geverfd, gevolgd door details. Geef de eerste kleur de tijd om te drogen voordat u de tweede kleur aanbrengt waar de twee kleuren samenkomen. Verf het raamkozijn (het beweegbare onderdeel) ‘s morgens vroeg en kom later op de dag terug om het frame rond het raam te schilderen.

Met deze tips kun je schilderen als een pro.

Als u de methode begrijpt die door professionals wordt gebruikt, kunt u uw schildertalenten verbeteren. Ze verdelen het schilderproces in twee fasen.

De eerste fase, het “opleggen” van de verf, heeft tot doel de verf zo snel en efficiënt mogelijk op het oppervlak te krijgen. U hoeft zich nog geen zorgen te maken over het gladstrijken van de zaken (foto 2). Breng voldoende verf aan om het oppervlak te bedekken zonder strepen te vormen met een kwast, roller of spuit. Bedek een klein genoeg gebied zodat je terug kunt gaan en het glad kunt strijken voordat de verf droogt. Je zult moeten experimenteren terwijl je begint met schilderen om een ​​idee te krijgen van hoe groot een gebied veilig kan worden bedekt voordat je terugkeert om het glad te strijken, omdat hitte, vochtigheid en het type verf dat je gebruikt allemaal van invloed zijn op de droogtijd. Te veel tijd en moeite besteden aan het aanbrengen van de verf is de meest typische fout die nieuwe schilders maken. Er zijn slechts een paar snelle slagen nodig. Vul daarna de borstel opnieuw en ga verder naar het volgende gebied om te bedekken.

U bent klaar om door te gaan naar stap twee, de verf af te leggen, zodra u een klein gebied hebt bedekt (foto 3). Begin met het verdelen van de verf gelijkmatig over het oppervlak met je penseel en eindig met lange, continue penseelstreken. Het idee is om een ​​gladde, gelijkmatige verflaag te gebruiken om de vorige verflaag of primer volledig te bedekken (maar niet noodzakelijk te verbergen). Deze fase moet worden voltooid zodra de verf is aangebracht en voordat deze begint te drogen.

U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe u kunt zien of u dik genoeg schildert. Helaas is er geen precieze formule. Over het algemeen is het gemakkelijker om de primer met twee dunne lagen te bedekken dan om deze met één dikke verflaag te bedekken. Dunne lagen drogen sneller en voorkomen problemen zoals uitlopen, verzakkingen en verfophoping die gepaard gaan met dikkere verflagen. Het idee is om net genoeg verf op het oppervlak te krijgen om de borstel soepel te laten glijden, maar niet genoeg om uitlopen of uitzakken te veroorzaken.

Techniek voor het schilderen op deuren

Verf eerst de panelen en zorg ervoor dat je in de hoeken komt. Lange halen in de richting van de houtnerf kunnen de verf gladstrijken.

Creëer een vochtige rand door er in te schilderen.

Een van de meest cruciale methoden bij het schilderen is het onderhouden van een natte rand (foto 3). Simpel gezegd, probeer waar mogelijk te borstelen of terug te rollen in nog natte verf. Het eindresultaat is een gladde, consistente verflaag. Dit werk wordt uitdagender naarmate het gebied dat u schildert groter wordt. Gebruik natuurlijke onderbrekingen zoals deur- en raamkozijnen of gevelbeplating om enorme gebieden in hanteerbare stukken te scheiden. Maak vervolgens, zonder te pauzeren, elke sectie af. Schilder bijvoorbeeld drie of vier lagen gevelbeplating van het ene uiteinde naar het andere. Ga dan naar de volgende vier cursussen en doe het allemaal opnieuw.

Tijdbesparende suggesties

De randen van raam- en deurkozijnen moeten in dezelfde kleur worden geverfd als de gevelbeplating. Vanaf de straat ziet het er uitstekend uit en bespaart u veel tijd.

Verminderen

armbeweging en lekkage, houd het verfblik dicht bij het oppervlak dat u aan het schilderen bent (foto 2).

Je zou met beide handen moeten kunnen schilderen, vooral als je vanaf een ladder werkt. Het vergroot je bereik met twee keer.

Verf vroeg op de dag deuren en ramen zodat je ze ‘s nachts kunt sluiten.

Wanneer u klaar bent met schilderen, labelt u het deksel met de datum, locatie en formule of naam van elke verfkleur. De verf moet dan ergens worden bewaard waar het niet kan bevriezen.

Het kost tijd om het snijden onder de knie te krijgen.

Schilderproject afgerond

Aandacht voor de kleinste details resulteert in een prachtig schilderwerk dat jarenlang meegaat.

Een andere schildertechniek die het begrijpen waard is, is het schilderen van een rechte lijn, ook wel bekend als in een lijn snijden (Foto’s 7–9). Begin met het vegen van overtollige verf van de borstel op het stuk dat je aan het schilderen bent of leg het op de rand van het blik. Trek langs de lijn naar beneden en houd de borstel vast als een potlood met de borstelharen naar de zijkant (foto 8). Veeg de borstel weg van de lijn als er te veel verf achter de borstelharen komt en over de lijn dreigt te morsen. Keer terug naar de bovenkant van de streek en teken opnieuw naar beneden, waardoor de verf dichter bij de lijn komt. Ga zo door totdat de hele lijn is doorgesneden.

Uw verfbeurt moet minstens 10 jaar meegaan als u de tijd neemt om de oppervlakken goed schoon te maken en voor te bereiden, en ook zorgvuldig te primen, afdichten en schilderen met hoogwaardige materialen. Jaarlijks onderhoud is volgens de schilders die we hebben gesproken de beste methode om de levensduur van uw verfbeurt te verlengen en de structuur te behouden. Voer elk jaar een grondige inspectie van uw woning uit. Gebruik eventueel een verrekijker. Schraap, schuur, primer, breeuw en werk eventuele afbladderende of gebarsten verf bij. Ook als de nieuwe lak niet perfect past, voorkom je meer schade en stel je dat grote lakwerk meerdere jaren uit.

Voor dit buitenhuisschilderproject zijn de volgende gereedschappen vereist:

Bereid alle benodigde gereedschappen voor dit doe-het-zelf-project voor voordat u tijd en moeite begint te besparen.

Ladder met verlengstuk

Roller voor schilderen

Penselen Verfbak

Mouw met rollen

Tape om te schilderen

Je moet ook een ladderstabilisator en een rolscherm hebben.

Benodigde materialen voor dit buitenschilderproject

Door al uw materialen van tevoren klaar te hebben, kunt u last-minute koopreizen vermijden. Hier is een lijst van hen.

Verf in extra emmers van 1 en 5 gallon

 

Tags :
Buitenschilderwerk,Ideeën voor schilderen
Share This :