De buitenkant van je huis op de juiste manier schilderen

De buitenkant van je huis op de juiste manier schilderen

Wanden wassen met druk

Het huis schoonmaken met een hogedrukreiniger kan helpen om een ​​gelijkmatige dekking te garanderen. Deskundig advies: begin bovenaan het huis en werk naar beneden, waarbij je elke slag 20 cm overlapt.

Versleten gebieden herstellen

Let op gebroken of ontbrekend hout, metselwerk, metaal, gevelbeplating of stucwerk terwijl je je een weg baant door de buitenkant van het hele huis. Gebruik een spackle-mes om epoxyvuller in spleten en holtes te verspreiden. Als het eenmaal is opgedroogd, schuurt u het zachtjes met een blok schuurpapier met gemiddelde korrel.

De losse verf opruimen

Nadat het buitenhuis is opgedroogd, moet u rond de omtrek lopen en alle gebieden noteren waar de verf is losgekomen of afgebroken. Bescherm de vloer met hangdoeken en gebruik vervolgens een verfkrabber of schuurblok met korrelig papier om losse en afgebroken verf te verwijderen.

Trimmen en breeuwen

Een buitenkit en een kitpistool kunnen scheuren of openingen tussen het huis afdichten en rond ramen en deuren trimmen. Kalmeer het oppervlak waar gevelbeplating en baksteen samenkomen als uw huis is gemaakt van een combinatie van beide.

Beste plekken

Controleer de buitenkant op vlekken en duidelijke houtknopen. Gebruik een verfkwast om een ​​enkele laag vlekbestendige primer op het aangetaste gebied aan te brengen.

Bewaak de ingangen, uitgangen en verlichting

Gebruik plastic zeilen en schilderstape om deuren, ramen en verlichtingsarmaturen af ​​te dichten.

Buitenschilderij

Laad platte of eierschaal buitenverf in de verfspuit. Afhankelijk van de kleurintensiteit moeten een of twee lagen buitenvlak- of eierschaalverf op het hele huis worden aangebracht. Het is belangrijk om in een constante, gelijkmatige beweging van boven naar beneden te schilderen, waarbij elke streek 20 cm overlapt. Als u een laag primer gebruikt voordat u de buitenkant schildert, krijgt u een gladde afwerking, of u nu van licht naar donker of van donker naar licht gaat. Bij het opnieuw aanbrengen van dezelfde kleur is geen primer nodig.

Deur- en sierverf retoucheren

Verwijder de plastic bekleding van de ramen, deuren en stopcontacten. Voeg met een penseel twee lagen halfglanzende verf aan de buitenkant toe aan houtwerk en deuren. Berg de hangdoeken op.

Tutorial over het schilderen van de buitenkant van een huis

Bereid het gebied voor

Hoewel je misschien graag naar het schilderij wilt, onthoud dat een grondige voorbereiding essentieel is voor een kwalitatief hoogstaand resultaat. Dan Lawson, CEO van Medallion Paint, heeft gezegd: “Een goed oppervlak is goed voor 95% van goed schilderen.”

Ik wacht minstens 28 dagen voordat schilderen wordt aanbevolen voor nieuwe huizen met gestucte buitenkanten. Verf hecht niet goed aan niet-uitgehard stucwerk en kan kalkachtig of stoffig lijken.

Richard Luks, de bouwmanager bij RSR Custom Renovations and Additions, heeft een suggestie voor wie haast heeft: “Met water uit een slang sproeien kan het stucwerk vochtig houden. De uithardingstijd is een week tot tien dagen als het elke dag wordt gewassen. ”

Voordat u begint met opnieuw schilderen, is het belangrijk om de buitenmuren te controleren en te trimmen op schade zoals afschilfering, afbladderen, meeldauw en andere defecten. Dood schimmel door een chloorbleekoplossing te gebruiken met een tuinsproeier. Geef vervolgens de buitenkant een goede hogedrukreiniging om stof en afbladderende verf te verwijderen.

Gezamenlijke kit aanbrengen en scheuren repareren

Pak eerst een tube kit, dan kun je een verfroller pakken. Dicht alle gaten en verbindingen af ​​waar verschillende externe materialen samenkomen. In deze categorie vallen raam- en deurkozijnen, evenals lijstwerk en boeiboorden.

Als een oud stucwerkoppervlak spaanders of putjes bevat, repareer ze dan met nieuw stucwerk (en geef het de tijd om uit te harden) (en geef het de tijd om te genezen). Laat ze onmiddellijk vervangen als u rotting ziet in uw houten gevelbeplating of boeiboorden. De houten deur en bekleding moeten voor het schilderen licht worden geschuurd om een ​​glad oppervlak te krijgen.

Tags :
Geen categorie
Share This :